ارتقاء جایگاه جهانی دانشگاه علم و فرهنگ در نظام رتبه‌بندی  سایمگو  2022

جایگاه دانشگاه علم و فرهنگ در رتبه‌بندی سال ۲۰۲۲ سایمگو  اعلام شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و فرهنگ به نقل از مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی، این دانشگاه همانند سال‌های قبل با بهترین عملکرد در بعد نوآوری در این رتبه‌بندی حضور دارد و موفق به کسب مقام برتر بعد نوآوری نظام رتبه‌بندی سایمگو شده است. همچنین دانشگاه علم و فرهنگ با 43 پله صعود نسبت به سال ۲۰۲۱،  جایگاه ۶۵۳ جهانی  را از آن خود کرده و در رتبه کشوری نیز در جایگاه 27 بالاتر از دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل قرار گرفته است.

جهاددانشگاهی نیز به عنوان تنها مؤسسه غیرانتفاعی ایران که در رتبه‌بندی اس آی آر ۲۰۲۲ حضور دارد با رتبه جهانی ۶۱۰ نسبت به سال قبل ۸۵ پله صعود کرده است. همچنین جهاد دانشگاهی در رتبه کشوری هم دو رتبه صعود داشته و در رتبه سیزدهم کشور بالاتر از دانشگاه صنعتی اصفهان قرار گرفته است. بهترین عملکرد جهاد دانشگاهی در این رتبه‌بندی در بعد اجتماعی است؛ بعد اجتماعی شامل آلتمتریکس، پیوندهای دریافتی دامنه و اندازه وب است.

مراکز وابسته این نهاد مثل پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی، پژوهشکده ابن‌سینا، پژوهشکده علوم بهداشتی، پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران وپژوهشگاه رویان نیز از زیر مجموعه‌های جهاد دانشگاهی هستند که در این رتبه‌بندی حضور داشتند.

پژوهشگاه رویان و پژوهشکده‌های آن نیز برای اولین‌بار در این رتبه‌بندی حضور دارند. پژوهشگاه رویان که از سه پژوهشکده به نام‌های علوم تولیدمثل، زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی و زیست‌فناوری تشکیل شده است با دو پژوهشکده تولید مثل و پژوهشکده زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی در این رتبه‌بندی حضور دارند.

پژوهشگاه رویان در رتبه هشتم کشور و ۵۵۵ جهان قرار گرفته است. بهترین عملکرد این پژوهشگاه در بعد نوآورانه است. بعد نوآوری شامل پروانه ثبت اختراع، تأثیر فناورانه و دانش نوآورانه است.

پژوهشکده زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی رویان در رتبه ششم کشور و ۵۳۶ جهان با بهترین عملکرد در بعد نوآوری است که در این بعد در رتبه اول خاورمیانه قرار گرفته است. ضمناً پژوهشکده زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی رویان بهترین عملکرد را در میان سازمان‌های جهاد دانشگاهی داشته است.

پژوهشکده تولید مثل پژوهشگاه رویان نیز در رتبه ۲۷ کشور و ۶۵۳ جهان قرار گرفته است. بهترین عملکرد این پژوهشکده نیز در بعد نوآوری است که در این بعد در رتبه دوم خاورمیانه قرار گرفته است.

رتبه‌بندی SIR

رتبه‌بندی سایماگو (اس آی آر) از سه شاخص تحقیقاتی، نوآوری و اجتماعی برای ارزیابی و رتبه‌بندی مؤسسات علمی- پژوهشی استفاده می‌کند. با بررسی پایگاه رتبه‌بندی مؤسسات و دانشگاه‌های SIR مشخص شد که ۱۸۵ مؤسسه، دانشگاه، سازمان دولتی، مراکز پزشکی و غیرانتفاعی از ایران در این رتبه‌بندی حضور دارند که نسبت به سال ۲۰۲۱، ۲۴ مؤسسه به آن اضافه شده است. برترین مؤسسه ایران نیز همانند سال ۲۰۲۱ دانشگاه علوم پزشکی تهران است که با صعود ۷۰ پله‌ای نسبت به سال گذشته، در رتبه ۳۲۴ جهان قرار گرفته است. بهترین عملکرد دانشگاه علوم پزشکی تهران در این رتبه‌بندی در بعد تحقیقاتی است. بعد تحقیقات شامل تعداد مدارک علمی که در مجلات خود مؤسسه منتشر نشده، تعداد مجلات منتشر شده توسط مؤسسه، استخر استعداد علمی، انتشارات با کیفیت بالا، هم‌تألیفی بین‌المللی، دسترسی آزاد و شاخص سرآمدی است.